Monday, February 25, 2019

Perioada menstruala si particularitatile ei


Exista pentru fiecare femeie o anumita perioada a lunii in care nimic nu este cum trebuie si in care totul se da peste cap iar asta de regula cand se apropie sau cand este perioada menstruatiei. Exista si cazuri in care menstruatie nu schimba nimic si totul se desfasoara normal insa de cele mai multe ori aceste cazuri sunt exceptii de la regula.

Particularitatile menstruatiei

De regula cand vorbim de menstruatie putem sa vorbim si despre sindromul premenstrual iar acesta se leaga de faptul ca exista un anumit nivel de stres psihic, ca starea de tensiune este prezenta dar cel mai rau se pot manifesta si anumite dureri in zona burtii si a abdomenului dar si dureri de cap. 

Din fericire putem sa vedem ca si solutii pentru toate aceste probleme partea de tratamente fie ca este vorba despre cele medicamentoase sau despre unele tratamente naturiste. Exista persoane care nu au avut astfel de manifestari si care nu au simtit sau nu s-au confruntat cu dureri niciodata cand a fost vorba de menstruatie si pentru care aceasta perioada este una fara nici un fel de disconfort. 

Indiferent de situatia sau de pozitia pe care o aveti putem sa vorbim si despre anomalii sau despre un comportament diferit al organismului iar asta ar putea fi un semnal de alarma pentru fiecare femeie. 

Daca in perioada menstruatiei putem sa vorbim despre lipsa durerilor de si pana atunci poate aveati unele cumplite sau de prezenta unora acute de si nu ati mai avut asa ceva nu ar strica sa faceti un control la un medic specialist.


Pe masura ce perioada menstruatiei trece toate aceste simtome tind sa dispara daca nu exista si alte afectiuni sau alte complicatii si puteti sa aveti poate un nivel crescut al libidoului. Alte particularitati daca pot fi considerate asa tin de faptul ca in primele zile poate ar fi de evitat sa practicati anumite sporturi care sa va epuizeze fizic si in acelasi timp de evitat sa consumati anumite mancaruri sau cele cu un continut foarte ridicat de zahar.

Scapati de probleme

Pentru multe dintre doamne si domnisoare cea mai mare problema este legata de limitarea activitatilor pe care le pot face in perioada menstruatiei si asta atat din cauza unor simtome fizice si psihice cat si din cauza curgerii lichidului menstrual. 

Pentru a putea totusi sa va bucurati de un stil de viata obisnuit veti putea sa va orientati catre alegerea unui anumit mod de protectie si poate fi vorba despre utilizarea unui absorbant sau poate a unui tampon.

Exista si moduri care sa spunem nu se bucura de o asa mediatizare precum celelalte si unul dintre acestea poate sa implice folosirea unor cupe menstruale. Acestea sunt dispozitive realizate dintr-un silicon medicinal si permit colectarea curgerilor menstruale si in acelasi timp va ofera posibilitatea de a va comporta normal ca si cand nu ati fi in aceasta perioada a lunii. 

Daca manifestarea menstruatiei poate fi o problema la fel poate fi si lipsa acesteia dar asta functie de varsta si de posibile dereglari ale ciclului menstrual insa pentru orice anomalie trebuie vizitat un medic specialist.


No comments:

Post a Comment