Sunday, February 17, 2019

Alegerea cupelor menstruale, o alternativa benefica


Cupele menstruale nu sunt foarte bine cunoscute si dorite de femeile din tara noastra, deoarece cele mai multe dintre acestea nu cunosc foarte multe lucruri despre aceste dispozitive. Iar acesta este principalul motiv pentru care m-am hotarat sa scriu acest articol, deoarece mi s-a parut ca aceste cupe menstruale reprezinta o alternativa destul de buna la tampoane si absorbante, pe durata perioadei de menstruatie.

Cum arata o cupa menstruala?


Datorita celor spuse mai sus, vreau sa incep prin a va zice ca aceste mici dispositive numite cupe menstruale pot fi gasite sub forma unui clopotel. Cele mai multe dintre femei intreaba daca este dureroasa introducerea acestora in vagin, iar la aceasta intrebare, raspunsul este categoric nu. 

Datorita formei pe care acestea o au si a materialelor din care sunt create, adica silicon medical si termoplastic elastomer, ele sunt foarte usor de introdus in interiorul vaginului. 

Desigur, este destul de important ca, atunci cand doriti sa introduceti o cupa menstruala in interiorul vaginului, sa gasiti o pozitie favorabila pentru a face acest lucru. Nu trebuie sa uitati nici faptul ca este indicat ca inainte de introducere, trebuie sa va spalati mainile bine cu sapun si mai apoi sa le clatiti cu apa rece. 

Daca doriti sa faceti ca introducerea cupei menstruale sa fie una mai usoara si mult mai placuta, nu trebuie decat sa o ungeti pe aceasta cu un lubrifiant care sa fie pe baza de apa.

Avantejele cupelor menstruale


Un avantaj destul de important, atunci cand vine vorba despre cupa menstruala, si pe care orice femeie ar trebui sa-l ia in serios, este acela ca nu prezinta nici un fel de substanta chimica. Datorita acestui aspect va puteti da destul de simplu seama ca o cupa menstruala nu afecteaza in nici un fel flora vaginala, lucru pe care nu il putem spune insa si despre tampoane si absorbante, deoarece acestea sunt tratate cu ajutorul unor diferite substante chimice. 


Nu in ultimul rand, orice femeie ar trebui sa stie ca o cupa menstruala poate fi folosita pentru o perioada destul de lunga de timp, care variata intre 5 si 10 ani.

Cum se indeparteaza o cupa menstruala?

Atunci cand se doreste scoaterea cupei menstruale din interiorul vaginului, este de asemenea neaparat necesar sa va spalati bine pe maini cu apa curata. La fel ca si la introducerea acesteia, este necesar sa gasiti o pozitie confortabila si pentru scoaterea ei, iar asta pentru a face ca scoaterea sa fie una mai simpla si mai placuta. 

Iar acestea sunt numai cateva dintre beneficiile cele mai importante pe care le prezinta folosirea cupelor menstruale, si care ar trebui sa fie stiute de toate femeile din ziua de astazi. Preturile acestora sunt unele destul de mici, astfel ca acestea nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru nicio femeie.

No comments:

Post a Comment